Of het nu je eerste reis naar Bonaire is of je 10e…  er kunnen altijd last minute vragen zijn vlak voordat je aan je reis begint of tijdens het plannen ervan. We hebben een lijst met veelgestelde vragen opgesteld en hopen dat deze informatie het antwoord geeft op je vraag.

Staat je vraag er niet bij, stuur ons dan een mailtje

Kas Chuchubi

Vanaf hoe laat kan ik inchecken?

Wij hanteren geen specifieke inchecktijden. Je checkt gewoon in bij aankomst, je kamer of studio is er klaar voor!

Hoe laat kan ik ontbijten?

Het ontbijt serveren wij tussen 08:00 en 09:30 uur in onze woonkeuken.

 

Mag ik roken in Kas ChuChubi?

Nee, alle kamers en gezamenlijke ruimtes van Kas ChuChubi zijn volledig rookvrij.

Buiten op je eigen terras is het toegestaan om te roken, mits je hiermee geen andere gasten hindert.

Algemeen

Kan ik het kraanwater drinken?

Ja! Het kraanwater van Bonaire is één van de zuiverste en veiligste waterbronnen ter wereld om te drinken, dus er is geen reden om flessenwater te kopen. We moedigen al onze gasten aan om hun eigen herbruikbare flessen water mee te nemen.

Zijn er veel muggen op Bonaire?

Muggen zijn te vinden in elk tropisch klimaat. Op Bonaire, zijn er frequente passaatwinden die helpen muggen weg te houden. Maar in of na het regenseizoen wanneer er weinig wind is, kunnen de muggen best vervelend zijn.

Daarom zijn alle ramen en deuren van onze kamers uitgerust met horren, hiermee weten we de meeste muggen buiten te houden. Voor de zekerheid heeft elk bed ook een klamboe, zodat je in ieder geval van een “muggenvrije” nachtrust kunt genieten.

 

Wat is een nature tag?

Om gebruik te mogen maken van de wateren rond Bonaire heb je een zogenaamd “nature tag” nodig.

Dit geldt niet alleen voor duikers, snorkelaars, surfers, kitesurfers  en andere watersporters, maar ook voor wie in de zee rond Bonaire of Klein Bonaire gaat zwemmen.

Lees meer over dit onderwerp op onze pagina Ontdek Bonaire.

COVID-19

Waarschijnlijk ben je net zo enthousiast als wij, dat er weer gereisd mag worden, ook al ziet het er tegenwoordig een beetje anders uit.

Informatie over de inreis bepalingen, lokale maatregelen en de meest recente ontwikkelingen omtrent COVID-19 op Bonaire kan je vinden op www.bonairecrisis.com.

We begrijpen ook dat er mogelijk enkele vragen zijn over schoonmaakprocedures.

Onze belofte aan jou is om hetzelfde serviceniveau te leveren dat je van ons mag verwachten. Onze schoonmaaknormen zijn altijd al erg hoog geweest (Booking.com-score: 10 en een 5-sterren score op Airbnb). We zullen onze uiterste best doen om je een ​​nog schoner verblijf te bezorgen. Dat is onze belofte aan jou!

Wat is de Visitor Entry Tax?

Vanaf 1 juli 2022 moeten bezoekers van Bonaire toeristenbelasting betalen a $ 75 per persoon, per bezoek. De opbrengsten van de toeristenbelasting worden gebruikt voor investeringen in onderwijs, infrastructuur, toeristische ontwikkeling en duurzaamheidsinitiatieven op het eiland.

De Visitor Entry Tax is een vervanging van wat voorheen bekend stond als de ‘roomtax’ en de ‘rental cartax’ op het eiland. Niet-ingezetenen van 13 jaar en ouder zijn verplicht om de Visitor Entry Tax van USD 75 per persoon per bezoek te betalen. Niet-ingezetenen van 12 jaar en jonger en inwoners van de voormalige Nederlandse Antillen zijn verplicht om de Visitor Entry Tax van USD 10 per persoon per bezoek te betalen

Meer informatie is te vinden op www.bonaireisland.com

Geld en Valuta

Met welke valuta kan ik betalen op Bonaire?

Op Bonaire betaal je met de Amerikaanse Dollar ($).

Op het eiland kan je pinnen met je betaalpas  en er zijn pinautomaten (ATM’s) op het gehele eiland te vinden.

Let op: zet je betaalpas voor vertrek aan voor Midden-Amerika!

Vervoer

Hoe ver ligt Kas ChuChubi van de luchthaven?

Kas ChuChubi ligt op ongeveer 5 minuten rijden van de luchthaven.

Onze persoonlijke transfer van én naar het vliegveld is gratis. Wij vinden nl. de eerste dag van je vakantie net zo belangrijk als de laatste. Welkom vanaf het allereerste tot het allerlaatste moment.

Is er openbaar vervoer op Bonaire?

Nee, openbaar vervoer op Bonaire bestaat eigenlijk niet. Taxi’s zijn er wel, maar deze hebben het vaak erg druk met hun klanten op het vliegveld of de passagiers die van de cruiseschepen afkomen.

Wij adviseren je dan ook om een auto of scooter te huren, hiermee kan je lekker je eigen plan trekken en het eiland verkennen op het moment dat het jou uitkomt.

Hulp nodig bij het zoeken van een geschikt vervoermiddel? Wij zijn je graag van dienst.